Craciunul, Mos Craciun, Craciun, de Craciun, Colinde de Craciun 2013, Filme de Craciun 2013, Jocuri de Craciun 2013, Amintiri de Craciun, Colinde de Craciun, Colinde 2013, Colinde romanesti, Colinde straine, Colinde Stefan Hrusca, Filme de Craciun online, Planse de desenat, Imagini de colorat, Fise de desenat, Imagini de Craciun, Minunata lume Disney, Filme cu Barbie in limba romana, Desene animate cu Mos Craciun in limba romana, Desene animate de Craciun, Felicitari de Craciun

luni, decembrie 6

Cine e Mos Nicolae?

Sfântul Nicolae este cunoscut credincioşilor ca ocrotitorul copiilor. Legenda spune că o familie sărmană care avea trei fete s-a gândit să le vândă pentru a scăpa de sărăcia în care trăiau. Sfântul Nicolae a avut mila de copile şi le-a salvat sufletele, punându-le la fereastră câte o pungă cu bani. De altfel, Sfântul Ierarh Nicolae este considerat un mare făcător de minuni, existând numeroase mărturii în acest sens.

Sfântul Nicolae este unul dintre cei mai iubiţi în tradiţia populară, aducător de bucurie în casele oamenilor şi, mai ales, în sufletele copiilor.

În seara zilei de 5 decembrie, ghetele sunt lustruite şi puse la uşa casei. Moş Nicolae are grijă de fiecare membru al familiei şi pune câte un cadou mic, dulciuri sau fructe, în ghetele fiecăruia. În unele părţi ale ţării, odată cu darurile, Moşul aduce şi nuieluşe argintii. Copiii neascultători sunt avertizaţi de părinţi că vor primi doar nuieluşele dacă nu sunt cuminţi.

Sfântul Nicolae s-a născut în Orientul Mijlociu în secolul al III-lea, în vremea împăraţilor Diocleţian şi Maximilian. A fost cardinal de Mira, oraş aflat pe teritoriul Turciei, şi a fost recunoscut ca sfânt începând cu secolul al VI-lea.

Provenea dintr-o familie înstărită, iar la moartea părinţilor a moştenit întreaga avere, pe care a folosit-o pentru a-i ajuta pe
oamenii nevoiaşi. A trecut la cele veşnice în anul 340, iar din anul 1087 mare parte din moaştele sale se păstrează la Bari, în sudul Italiei. De 400 de ani, mâna dreaptă a Sfântului se află la Biserica "Sfântul Gheorghe Nou" din Bucureşti.



0 RĂSPUNSURI:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...