Craciunul, Mos Craciun, Craciun, de Craciun, Colinde de Craciun 2013, Filme de Craciun 2013, Jocuri de Craciun 2013, Amintiri de Craciun, Colinde de Craciun, Colinde 2013, Colinde romanesti, Colinde straine, Colinde Stefan Hrusca, Filme de Craciun online, Planse de desenat, Imagini de colorat, Fise de desenat, Imagini de Craciun, Minunata lume Disney, Filme cu Barbie in limba romana, Desene animate cu Mos Craciun in limba romana, Desene animate de Craciun, Felicitari de Craciun

miercuri, decembrie 10

FILME DE CRĂCIUN

Fiecare an provoacă imaginaţia scenariştilor de la Hollywood pentru a scoate pe piaţă cele mai interesante filme care să aibă în centrul lor subiectul Crăciunului. Noi credem însă că la acest capitol e necesară o retrospectivă a celor mai reuşite producţii cinematografice de sezon. Filme recomandate de Îţi mai aminteşti Crăciunul? pentru această perioadă. De la deja celebrele Home alone şi Grinch, până la tehnologicul Polar Express, sau mai vechile A Christmas Carol şi Miracle on 34th Street, toate ne pregătesc cumva pentru spectacolul Crăciunului.

"O viaţă minunată", aşa cum e tradus titlul filmului în limba română, e povestea, ecranizată în 1946, a lui George Bailey, un om care are tot ce şi-ar putea dori. O căsnicie trainică, o soţie şi patru copii care îl aşteaptă acasă şi propria lui afacere, moştenită de la tatăl său. Totuşi, atunci când, în ajunul Crăciunului, unchiul său pierde banii pe care ii datorează băncii, George intră într-un impas fără precedent, situaţie în care se gândeşte să se sinucidă. Îngerul lui păzitor apare şi îi arată cum ar fi viaţa celor din jur dacă el nu ar fi existat niciodată. Întreaga existenţă a oraşului primeşte un alt sens datorită lui. "O viaţă minunată" e, pentru cei care îl privesc, ocazia unei refleţii la bucuria de a fi.
"Cum a furat Grinch Crăciunul" este adaptarea cinematografică a unei poveşti celebre marca Dr. Seuss, cu Jim Carey în rolul principal. Respins de societatea obsedată de Crăciun, încă de mic, Grinch îşi propune să le distrugă sărbătoarea preferată. Planul lui aproape că e pus în practică, după multe peripeţii, doar că spiritul Crăciunului, mai ales într-o lume de poveste, le rezolvă pe toate. Încă din 2000, acest film a devenit un simbol al perioadei dinainte de Crăciun, fiind difuzat în întreaga lume şi cucerind inimile copiilor şi adulţilor, deopotrivă.  
"Cum a furat Grinch Crăciunul" arată că, având un punct comun, indiferent dacă nu toţi cred în el la inceput, oamenii reuşesc să fie mai uniţi. 

Filmul din 1990, cu Macaulay Culkin în rolul copilului uitat acsă de sărbători în timp ce familia lui numeroasă pleca în vacanţă la Paris a fost continuat cu succes şi în alte serii, până la ultimul "Singur acasă 4" din 2002. Scenariul comic şi situaţiile imprevizibile în care doi hoţi amatori intră atunci când sunt păcăliţi la nesfârşit de copilul de numai opt ani sunt doar două argumente pentru a urmări sau a reurmări filmele din această serie.
Dacă la început lui Kevin îi place la nebunie să fie "singur acasă", află destul de curând cu nu totul e aşa uşor precum pare. Când doi bandiţi încearcă să jefuiască locuinţa, băiatul trebuie să aibă grijă atât de el cât şi de casă. Şi o face cu multă pricepere şi originalitate.
"Singur acasă" e un film despre sărbătorile aşa cum ar trebui să fie ele, în familie, linişte şi armonie. În cele din urmă, în orice caz.
Continuăm lista celor mai bune filme de Crăciun cu o producţie care a făcut înconjurul lumii, având atât de mult succes încât deja are programată pentru 2009 o reecranizare, cu Jim Carey în rolul principal. "Colindă de Crăciun", cu cea mai bună adaptare pentru cinematografie a romanului omonim a lui Charles Dickens în 1951 spune povestea unui bătrân bogat şi avar, celebrul Ebenezer Scrooge, care în noaptea de ajun de Crăciun e vizitat de 3 fantome. Fiecare dintre cele trei spirite îi arată lui Scrooge o variantă a Crăciunului: prezent, trecut şi viitor. Scopul vizitelor e ca bătrânul, primind şansa căinţei să împărtăşească alături de ceilalti, mai puţini norocoşi decât el, minunea Crăciunului.
Există multe versiuni ale acestui film, iar povestea a fost preluată de multe ori în desene şi seriale, pentru că e, în definitiv, gândul care ne place cel mai mult de Crăciun, ideea ca putem sa fim mai buni.

Animaţia 3D din 2004 reprezintă, în ceea ce priveşte filmele de Crăciun, un aspect aparte. Eroul, care priveşte vocea de la actorul Tom Hanks, asemeni conductorului de tren, e un copil ce nu prea crede în Crăciun, aşa că seara de ajun îl găseşte treaz, aşteptând sunetul saniei lui Moş Crăciun pe acoperişul casei. Cu cîteva clipe înainte de miezul nopţii camera copilului se zguduie puternic şi se aude sunteul unui tren aproape de fereastră.
Eroul urcă în ultimul minut în tren, aflând că acesta duce la Polul Nord şi are astfel parte de o călătorie unică, condimentată cu primejdii, dar care se încheie cu bine. "Polar Expres" este un film deosebit ce dovedeşte minunăţia copilariei în contact cu un eveniment major.


2 RĂSPUNSURI:

The Polar Express este exceptional. captiveaza atat copiii cat si adultii. efectele speciale din aceasta animatie da si povestea si imaginatia de care au dat dovada producatorii sunt mult peste medie.

toate filmele sunt superbe , va multumim pentru posibilitatea de ale vedea sau revedea orcand

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...