Craciunul, Mos Craciun, Craciun, de Craciun, Colinde de Craciun 2013, Filme de Craciun 2013, Jocuri de Craciun 2013, Amintiri de Craciun, Colinde de Craciun, Colinde 2013, Colinde romanesti, Colinde straine, Colinde Stefan Hrusca, Filme de Craciun online, Planse de desenat, Imagini de colorat, Fise de desenat, Imagini de Craciun, Minunata lume Disney, Filme cu Barbie in limba romana, Desene animate cu Mos Craciun in limba romana, Desene animate de Craciun, Felicitari de Craciun

luni, mai 2

Indied ca o forma de protest

Indied.org

Astăzi lansăm oficial site-ul dedicat muzicii indie, Indied, loc unde noi vom promova muzica pe care o considerăm cea mai bună, cele mai interesante trupe şi  artiştii cei mai inspiraţi. Decizia din spatele dăţii în care vom ajunge să lansăm site-ul a fost destul de complicată, am schimbat mai multe nume (iniţial a fost Chulainn Music, site pe care îl doream de muzică alternativă, apoi We're indie, de aici a pornit ideea ca blogul să se ocupe mai mult de muzica indie, pentru ca, în cele din urmă, să ajungem la Indied.), template-uri de blog, am scos artişti despre care deja scrisesem pentru că nu se mai potriveau cu noua idee ş.a.m.d. În cele din urmă, cu două săptămâni mai târziu decât mi-ar fi plăcut iniţial, mă bucur (poate mai mult decât ar trebui) că am ajuns la momentul în care toată munca noastră devine publică. 
Pe cartea cu păcate am scris în repetate rânduri despre artişti, despre influenţa lor asupra mea, am împărţit topul ascultărilor mele pe ultimii doi ani (motiv pentru care, cei care le-au urmărit, vor recunoaşte o parte din artiştii sau melodiile promovate până acum pe indied.org), însă, mai important decât să scriu răzleţ despre artişti care mă impresionează, să public pe facebook melodii de care nu mă mai satur, aveam nevoie să subliniez o idee. Dincolo de muzica proastă care se promovează exagerat astăzi, dincolo de versurile lor lipsite de conţinut, dincolo de forma grosolană pe care muzica o îmbracă există foarte multă muzică de calitate. Fiindcă încă mai credem, cu naivitatea de rigoare, că asta e muzica adevărată, cea care contează, am pornit indied.org. E felul în care noi înţelegem să protestăm faţă de prost gust, faţă de artişti lipsiţi de valoare, faţă de o muzică despre tot ce putem spune e că nu ne reprezintă. Asta nu înseamnă că din mainstream nu îi vom alege pe acei artişti care chiar merită, care nu sacrifică esenţa în favoarea formei, ne vom ocupa şi de ei, dar mai rar.
Vor exista două categorii prin care vom încerca să promovăm muzica.
  • Piesa zilei: după cum îi spune şi numele, indied.org va avea câte o melodie nouă în fiecare zi. Aici nu va intra niciodată un artist de două ori (cu excepţie în cazul în care, să spunem, se întâmplă să facă parte dintr-un duet), iar piesele promovate vor fi pe cât de diverse posibil, fără a face fixaţie pe un anumit gen muzical sau o anumită naţionalitate.
  • Bătălia cover-urilor: întotdeauna există melodii preluate de alţi artişti decât cei care le-au făcut celebre. Fiindcă mulţi dintre cântăreţii care preiau o melodie reuşesc să-şi lase amprenta pe cântec, am pornit această categorie. În fiecare săptămână, mai multe cover-uri ale aceleiaşi melodii vor fi publicate aici, iar vizitatorii vor putea alege variante lor preferată.
În plus, pe lângă asta, vor exista cântăreţi pe care îi vom recenza, destul de subiectiv, iar, o dată pe lună, vom încerca să realizăm câte un interviu cu unul dintre artiştii incluşi pe indied.org. Sper ca aşa cum se întâmplă constant pe cartea cu păcate şi pe Îţi mai aminteşti Crăciunul?, să fiţi alături de noi şi cu acest nou proiect, cel mai mare proiect pornit vreodată de noi, de aici. Mulţumesc!


0 RĂSPUNSURI:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...