Craciunul, Mos Craciun, Craciun, de Craciun, Colinde de Craciun 2013, Filme de Craciun 2013, Jocuri de Craciun 2013, Amintiri de Craciun, Colinde de Craciun, Colinde 2013, Colinde romanesti, Colinde straine, Colinde Stefan Hrusca, Filme de Craciun online, Planse de desenat, Imagini de colorat, Fise de desenat, Imagini de Craciun, Minunata lume Disney, Filme cu Barbie in limba romana, Desene animate cu Mos Craciun in limba romana, Desene animate de Craciun, Felicitari de Craciun

luni, octombrie 29

Reteta Casuta de turta dulce de Craciun

Dulciurile sunt cel ami probabil atractia numarul unu de Craciun. Si turta dulce se numara printre ele. Dar o casuta din turta dulce? Pare greu de realizat, dar e de fapt extrem de simplu. Daca o faci ai timp destul la dispozitie s-o consumi si s-o admiri.

Casuta de turta dulce se poate consuma in sapte zile de la momentul in care ai facut-o, dar se poate pastra decorativ mult timp in plus.

De ce ai nevoie?

Ingrediente turta dulce:
 • 250 g unt fără sare
 • 200 g zahăr tos brun
 • o căniţă de miere
 • 600 g făină
 • 2 linguriţe praf de copt
 • 4 linguriţe ghimbir măcinat
Ingrediente decor:

 • 200 g fulgi de migdale
 • 2 albuşuri de ou
 • 500 g zahăr pudră, plus extra pentru presărare
 • 125 g mini batoane din ciocolată
 • selecţie generoasă de dulcuiuri
 • 1 mini rulou de ciocolată
 • câteva biluţe argintii comestibile
Cum sa faci o casuta din turta dulce?

Model:

Modelul poate fi desenat pe o bucată de hârtie sau carton. Plăcile acoperişului vor avea dimensiunile:
-17 cm lungime
-13 cm latime

Marginea mai îngustă este orientată în sus, acoperişul fiind foarte ascuţit.

Peretii laterali vor avea dimensiunile:
-7 cm lungime
-9 cm latime

Peretii faţă – spate:
-12 cm la bază
-7 cm mărimea până când începe să se încline
-partea înclinată -15 cm lungime pe fiecare parte până când se întâlnesc într-un punct.

Preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 200 grade C. Se dizolvă untul cu zahărul şi mierea într-un vas. Se amestecă făina cu praful de copt şi ghimbirul măcinat într-un bol mare, apoi se adaugă unt compoziţiei pentru a obţine o cocă. Dacă nu se leagă, se adaugă un strop de apă. Secretul unei turte dulci reuşite: trebuie frămăntată de trei-patru ori. Mulţi o frămăntă doar o dată, dar nu iese suficient de afânată.

Se decupează modelul. Se aşează o foaie pergament pe suprafaţa de lucru şi se întide un sfert din aluat la grosimea a doua monede. Se taie una dintre secţiuni, apoi se transferă bucata de turtă dulce pe hârtia pergament, într-o tavă, se repetă procedeul cu aluatul rămas, rulând din nou bucăţile rămase, până când se obţin doi pereţi laterali, doi pereţi faţă- spate şi două plăci de acoperiş. Aluatul ramas poate fi decupat în formă de pomi de Crăciun.

Se aleg fulgi întregi de migdale şi se înfing în plăcile de acoperiş, cu partea îngustă în sus pentru a arăta ca ţiglele de pe acoperiş. Se coc toate secţiunile 12 minute, până când devin ferme şi puţin mai închise la culoare pe margini . Se lasă să se răcească alte câteva minute, pentru a se întări, apoi se decupează uşor pe margini după model, pentru a obţine margini precise.

Se pun albuşurile e ou intr-un bol mare, se adaugă zahărul pudră, apoi se amestecă pentru a obtţne o glazură groasă şi moale. Se pune glazura într-un sprit cu capăt de mărime medie. Se traseaza glazura pe marginile pereţilor , unul câte unul, pentru a-i fixa împreună. Folosiţi un bol mic ca suport pentru pereţii din interior. Apoi se lasă să se răcească câteva ore.

Odată uscaţi pereţii , se îndepărtează bolul şi se fixează plăcile acoperişului . Unghiul este abrupt astfel că va fi nevoie să le menţineti presate câteva minute, până când galzura începe să se usuce. Se lasă să se răcească complet, cel mai bine peste noapte. Pentru decor, se aplică cu spritul putină glazură pe lungimea a 20 de minibatoane de ciocolată şi se aplică pe lăţime , pe pereţii exteriori ai casei. Folosiţi trei, pe lungime, pentru uşă.

Cu ajutorul glazurii, se lipesc bomboane de jur împrejurul uşii şi deasupra acesteia. Pentru a crea ţurturii, se ţine spritul într-un unghi de 90 grade cu acoperişul şi se trasează glazura , mişcând capătul spritului înainte şi înapoi până când galzura va lăsa o dâră ascuţită. Astfel se decorează partea din faţa casei. Se taie în diagonală mini-ruloul de ciocolată , apoi se fixează cu glazura pe acoperişul casei, pentru a crea hornul. Se aşează puţina glazură şi deasupra lui.

Ai pregatit aceasta reteta? Spune-ne cum ti-a iesit?


0 RĂSPUNSURI:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...