Craciunul, Mos Craciun, Craciun, de Craciun, Colinde de Craciun 2013, Filme de Craciun 2013, Jocuri de Craciun 2013, Amintiri de Craciun, Colinde de Craciun, Colinde 2013, Colinde romanesti, Colinde straine, Colinde Stefan Hrusca, Filme de Craciun online, Planse de desenat, Imagini de colorat, Fise de desenat, Imagini de Craciun, Minunata lume Disney, Filme cu Barbie in limba romana, Desene animate cu Mos Craciun in limba romana, Desene animate de Craciun, Felicitari de Craciun

vineri, octombrie 15

Unde ne petrecem Craciunul si Revelionul in acest an?

Cele mai cautate statiuni pentru sarbatorile de iarna sint si in acest an Valea Prahovei, Bucovina si Maramures u la Poiana Brasov preturile de Revelion sint mai mari chiar decit in statiunile de schi din Austria, depasind 500 euro de persoana u tentante sint si statiunile de schi din Bulgaria si Austria, cu preturi chiar mai mici decit in tara u un sejur intern de Craciun sau Anul Nou costa intre 515 lei si 600 de euro

Ati inceput deja sa va faceti planuri de Craciun si Revelion si nu va puteti hotari unde sa petreceti seara magica sub brad sau noaptea trecerii dintre ani? Agentiile de turism au pregatit deja o paleta bogata de locatii tentante pentru toate pretentiile si, mai ales, pentru toate buzunarele, dat fiind si faptul ca saptamina trecuta a fost organizat la Bucuresti un tirg de turism in acest scop. Daca va doriti o vacanta rustica, imbibata de frumoasele traditii specifice romanesti de Craciun si Anul Nou, puteti alege un sejur intr-una din nenumaratele pensiuni din zone traditionale, precum Bucovina sau Maramures. Daca optati pentru o vacanta relaxanta, dar si distractiva, pe pirtia de schi, cu bal mascat si artificii in noaptea de Revelion, dar si cu facilitati precum sauna sau piscina, puteti alege unul dintre hotelurile “cu fite” de pe Valea Prahovei. La fel de tentante sint si vacantele in strainatate, in locatii moderne si la preturi comparabile cu ceea ce gasim in tara. In topul preferintelor pentru sezonul rece din acest an se inscriu statiunile de schi de la vecinii din Bulgaria si renumitele pirtii din Austria. Cel mai ieftin sejur de persoana in tara de Craciun sau Anul Nou costa in jur de 515 lei, iar cel mai scump, la Poiana Brasov, ajunge si la 600 de euro, mai mult decit in locatii din strainatate cu “firma”.

Revelion “de fite” la Poiana Brasov

Cele mai cautate locatii interne si de vrinceni sint pretentioasa Vale a Prahovei, frumoasa Bucovina si ineditul Arieseni din muntii Apuseni. “Avem deja multe cereri, oamenii vin si sint interesati unde sa isi petreaca sarbatorile. Unele hoteluri vin cu oferte tentante, au reduceri si de 10% pentru clientii care fac plata integrala a pachetului pina la 31 octombrie. Avem oferte diverse, pentru toate gusturile si buzunarele”, ne-a spus Dragos Horhocea, vicepresedinte al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism Regiunea Sud-Est si manager al agentiei Agetur din Focsani. La Arieseni, un sejur de 6 zile all inclusive, cu masa festiva si foc de artificii de Revelion, la un hotel de trei stele, costa 500 euro/persoana. In aceeasi statiune, de Craciun, un sejur all inclusive la trei stele costa semnificativ mai putin, 950 lei. Preturi similare de Craciun au si pachetele turistice de pe Valea Prahovei. Pentru 4 zile cu demipensiune la Poiana Brasov, in care sint incluse, printre altele, micul dejun si o cina traditionala, veti scoate din buzunar 190 de euro. De Revelion si preturile explodeaza. Cunoscuta drept cea mai scumpa statiune, Poiana Brasov mentine si in acest an stacheta ridicata a preturilor. Pentru 4 zile de vis, all inclusive, cu petreceri si carnaval, artificii si alte surprize, hotelierii cer turistilor si 600 euro/persoana. 

Sarbatori traditionale in Bucovina

Pentru o vacanta traditionala intr-una din cele mai frumoase zone ale tarii, Bucovina, veti putea impleti odihna in mijlocul naturii pastorale cu traditiile seculare. Un Craciun la Sucevita, intr-o vacanta de 4 zile, cu mic dejun si cina la o pensiune de trei margarete, costa 515 lei/persoana. Revelionul in Bucovina este si mai accesibil ca pret si, ca bonus, puteti vizita si manastirile cu arhitectura specifica, recunoscuta in toata lumea. Tot la Sucevita, un pachet de 5 zile de Anul Nou, cu mic dejun, cina si cina festiva, costa 1.200 lei/persoana. O alta locatie, Cimpulung Moldovenesc, imbie turistii cu mic dejun, cina si cina festiva de Revelion, pentru 5 zile, totul la 1.300 lei. Si Voronetul isi intimpina oaspetii cu acelasi pachet de mic dejun si cina festiva de Revelion, pentru 854 lei/persoana. 

La casa lui Mos Craciun din Laponia, sau pe pirtie in Austria

Tentante sint si locatiile din strainatate, recunoscute pentru conditiile si facilitatile de invidiat, la preturi care sfideaza de multe ori chiar si ofertele din tara. Vecinii din Bulgaria propun turistilor romani vacante de vis, pe pirtii, in statiuni de schi precum Bansko si Borovets. In cea din urma, la un hotel de patru stele, 5 nopti de cazare cu mic dejun, cina si cina de Revelion, costa 400 euro. La trei stele, sejurul ajunge la 300 euro, jumatate cit costa o vacanta similara la Poiana Brasov. Hotelierii anunta si reduceri de 10% in cazul in care se achita integral vacanta pina pe 30 octombrie. In renumitele statiuni de schi din Austria, un pachet de 7 nopti la o pensiune, poate costa si 371 euro. La un hotel austriac de patru stele, cu demipensiune, vacanta de Revelion costa aproape 500 euro. Si Laponia, “tara lui Mos Craciun” este o destinatie iubita, mai ales de cei mici. Este asigurat zborul direct cu avionul catre localitatea Rovaniemi, Laponia, din Finlanda. Pe linga cazarea la hoteluri de patru stele, in perioada 23-27 decembrie, 5 zile/4 nopti, turistilor le sint pregatite nenumarate surprize, precum calatorie pe snowmobil prin padurea acoperita cu zapada, vizita la o coliba lapona, excursie la casa lui Mos Craciun, impodobirea bradului, excursie cu trasura trasa de reni si ceremonia traversarii Cercului Polar. Preturile sint cuprinse intre 700 euro pentru un copil cu virsta pina la 4 ani si 2000 euro pentru un adult cazat intr-o camera cu sauna proprie. Pentru un Revelion exotic, nonconformistii pot alege si destinatii precum Dubai sau insule exotice din Pacific, care le vor scutura din buzunar circa 1.000 de euro. (Mihaela BESLEAGA) 

Cit costa un Revelion la munte?

Iata citeva preturi orientative, de persoana, pentru pachete turistice in zone montane ale tarii, de Revelion:
Albac, Aries - 5 nopti, 3 mese pe zi, plimbari cu sania – 1.500 lei
Bran – 3 nopti, mic dejun, cina, prinz, cina festiva de Revelion – 1.320 lei
Sinaia – 3 nopti, mic dejun, cina festiva, piscina - 1.230 lei
Predeal – 3 nopti, pensiune completa, cina Revelion – 1.720 lei
Caraiman – 3 nopti, demipensiune – 1.000 lei


0 RĂSPUNSURI:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...