Craciunul, Mos Craciun, Craciun, de Craciun, Colinde de Craciun 2013, Filme de Craciun 2013, Jocuri de Craciun 2013, Amintiri de Craciun, Colinde de Craciun, Colinde 2013, Colinde romanesti, Colinde straine, Colinde Stefan Hrusca, Filme de Craciun online, Planse de desenat, Imagini de colorat, Fise de desenat, Imagini de Craciun, Minunata lume Disney, Filme cu Barbie in limba romana, Desene animate cu Mos Craciun in limba romana, Desene animate de Craciun, Felicitari de Craciun

luni, decembrie 6

Peste doua milioane de beculete in Bucuresti

Sute de bucureşteni au venit în această seară în Piaţa Roma unde a fost dat startul pentru sărbătorile de iarnă. Instalaţiile luminoase din centrul Capitalei au fost aprinse de primarul general, Sorin Oprescu. Tot aseară, s-au deschis şi orăşelele lui Moş Crăciun.
Milioanele de beculeţe au fost aprinse în această seară, pentru sărbători, la ora 18,57, pe străzile şi marile bulevarde din Capitală.
Deşi prima zăpadă se lasă încă aşteptată în Bucureşti, oraşul a fost împodobit şi a căpătat o imagine de poveste.
Bucureştenii au venit  în număr mare, în centrul oraşului unde în faţa „Lupoaicei“ din Piaţa Roma, primarul general, Sorin Oprescu a apăsat butonul care a aprins instalaţiile luminoase. În faţa unui brad nu foarte pompos, copiii de la Clubul „Do-re-mi“ au animat atmosfera pe ritmuri de chitară şi vioară.
„Este ajunul lui Moş Nicolae şi indiferent de vremurile pe care le trăim, copiii noştri merită să se bucure de aceste sărbători“, le-a transmis edilul celor prezenţi.

Imagini de Craciun
„Abia aştept să ajung acasă să-mi pregătesc ghetele. Nuia nu cred că voi primi de la Moş Nicolae pentru că am fost cuminte“, a spus Alexandra (10 ani). Capitala a fost decorată cu brazi mai mici, dar cu multe ghirlande care formează pe timpul nopţii perdele de lumini.
Şi tradiţionalul brad de la Universitate a fost înlocuit în acest an de globuri imense, luminoase, care atârnă deasupra scuarului. 
Sărbătoare pe ritmuri africane

Brazi decoraţi în culorile Crăciunului au mai fost amplasaţi şi în pieţele Arthur Verona, George Enescu, dar şi la intersecţia dintre străzile Lipscani cu Smârdan.

Imagini de Craciun
În Centrul Istoric a fost inaugurat şi un târg care va fi deschis până pe 3 ianuarie, de unde bucureştenii pot cumpăra produse tradiţionale, decoraţiuni şi suveniruri. În căsuţele din lemn puteţi găsi păpuşi din porţelan, obiecte de îmbrăcăminte groase, şi tot felul de alte podoabe specifice sărbătorilor de iarnă. 
Strada Lipscani a devenit neîncăpătoare pentru sutele de bucureşteni care au ieşit la plimare. Printre ei s-au amestecat fetiţe costumate în personaje din poveşti şi actori de pantomimă care-l imitau pe Moş Nicolae venind cu daruri. Melodiile care anunţă sărbătorile de iarnă au fost înlocuite cu ritmuri africane.
„Îl aştept şi eu pe Moş Nicolae cu daruri şi alte surprize“, a spus şi Paul, un băieţel în vârstă de 8 ani care provine dintr-o familie cu mama româncă şi tatăl din Congo.
Şi pe aleile din Parcul Cişmigiu este atmosferă de sărbătoare. Chioşcul central al parcului a fost transformat în „Casa lui Moş Crăciun“, iar la intrare copiii pot vedea sania trasă de reni. 


0 RĂSPUNSURI:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...