Craciunul, Mos Craciun, Craciun, de Craciun, Colinde de Craciun 2013, Filme de Craciun 2013, Jocuri de Craciun 2013, Amintiri de Craciun, Colinde de Craciun, Colinde 2013, Colinde romanesti, Colinde straine, Colinde Stefan Hrusca, Filme de Craciun online, Planse de desenat, Imagini de colorat, Fise de desenat, Imagini de Craciun, Minunata lume Disney, Filme cu Barbie in limba romana, Desene animate cu Mos Craciun in limba romana, Desene animate de Craciun, Felicitari de Craciun

duminică, noiembrie 23

CONSEMN ZAPADA!

E duminică, 23 noiembrie 2008 şi, pentru prima dată toamna/iarna asta a nins. De cum m-am trezit, după fereastra acoperită pe jumătate de jalusele, am văzut ceva alb. Era un strat subtire de zăpada afară, iar acum văd clar dealul pătat, asemeni unui dalmaţian şi încă puţini oameni afară. Nu ştiu cum se face, dar mai mereu prima ninsoare din an (evident, nu în sens cronologic) e foarte importantă. Pe baza ei se construiesc speranţele pentru nişte sărbători frumoase, reuşite. Miros de coajă de portocale.
Undeva în copilăria pierdută, de la etajul 9 asistam cu ceea ce atunci erau prieteni si vecini la prima ninsoare, într-un balcon rece si gol, patru copii sărind de bucurie, în rezonanţă cu vremea de afară pe muzica proprie de "Jingle bells". Momentul, probabil lipsit de conduită socială şi profunzime în acele zile e pentru mine portretul cel mai reuşit al fulgilor fragili care fac primul contact cu pamântul. E magie. Şi azi consemn aceaşi magie a zăpezii.
Sper să ningă şi la voi. Pregătesc câteva poze pentru zile următoare.



0 RĂSPUNSURI:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...