Craciunul, Mos Craciun, Craciun, de Craciun, Colinde de Craciun 2013, Filme de Craciun 2013, Jocuri de Craciun 2013, Amintiri de Craciun, Colinde de Craciun, Colinde 2013, Colinde romanesti, Colinde straine, Colinde Stefan Hrusca, Filme de Craciun online, Planse de desenat, Imagini de colorat, Fise de desenat, Imagini de Craciun, Minunata lume Disney, Filme cu Barbie in limba romana, Desene animate cu Mos Craciun in limba romana, Desene animate de Craciun, Felicitari de Craciun

luni, noiembrie 24

PRIMA NINSOARE!

E linişte în cer. Tăcut şi emoţionant. Stiau cu toţi că startul e aproape şi că pentru asta s-au pregătit tot anul. E clipa lor de sclipire, momentul în care atrag toată atenţia şi în care lasă deoparte neînţelegerile pentru a crea un tot unitar. În dansul lor se vor ghida după vânt, vor încerca să îşi demonstreze graţia dobândită în tot acest timp şi să producă zâmbete pe feţele oamenilor.
Fulgii de nea sunt înţelepţi. Nu se supără pe noi când îi înjurăm că ne-au stricat planurile, că le-am pus în pericol picioarele sau că au venit prea repede. Nu, ei sunt nişte adevăraţi profesionişti. Repetă mult spectacolul pe care urmează să-l reprezinte, caută costumaţii cât mai originale, cu toate că riscă să treacă neobservaţi. Apoi aşteaptă. Imediat trebuie să primească startul şi nu îl pot rata. Momentul e unic pentru fiecare în parte.
Pornesc! Primii fulgi sunt cei mai norocoşi. Ei dau vestea. Aceştia cad lin, ezitant şi plăpând pe pământ. Sunt de sacrificiu, pentru că se vor topi imediat. Îşi spun ultimele cuvinte, se felicită între ei, zâmbesc sincer şi observă cu inevitabilă anticipaţie mirarea oamenilor. Ştiu că misiunea le e îndeplinită şi acceptă fără regret deznodământul. Urlă: "Fulg cu fulg se face iarna"...
 Ieri a ziua lor de glorie. Şi o să se repete des anotimpul acesta. Pentru că sunt pentru iarnă ceea ce e ghiocelul pentru primăvară. Prevestesc în chip gingaş schimbarea.
Ştefan Hruşcă - Afară ninge liniştit


0 RĂSPUNSURI:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...