Craciunul, Mos Craciun, Craciun, de Craciun, Colinde de Craciun 2013, Filme de Craciun 2013, Jocuri de Craciun 2013, Amintiri de Craciun, Colinde de Craciun, Colinde 2013, Colinde romanesti, Colinde straine, Colinde Stefan Hrusca, Filme de Craciun online, Planse de desenat, Imagini de colorat, Fise de desenat, Imagini de Craciun, Minunata lume Disney, Filme cu Barbie in limba romana, Desene animate cu Mos Craciun in limba romana, Desene animate de Craciun, Felicitari de Craciun

luni, noiembrie 30

CARTEA CU PĂCATE: ALBUME DE COLINDE: ŞTEFAN HRUŞCĂ - CRĂCIUNUL CU HRUŞCĂ

De pe cartea cu păcate a lui Răzvan, unde puteţi asculta în întregime albumul de Colinde a lui Ştefan Hruşca, Crăciunul cu Hruşcă:

De departe cel mai cunoscut interpret de colinde tradiţionale româneşti, Ştefan Hruşcă oferea în 2001 o mostră din frumuseţea Crăciunului. A adunat atunci 22 de colinde de Crăciun (lista lor o găsiţi puţin mai jos) extrem de bine alese, numai bune de ascultat în această perioadă. Îmi amintesc, aşa cum în repetate rânduri am făcut-o aici, aici şi aici, Crăciunul alături de colindele lui Ştefan Hruşcă, aşa cum doar atunci în copilărie putea să fie. Farmecul Crăciunului stă şi în măsura în care te mai poţi bucura de aceste clipe, de amintiri şi de ceea ce încă ai păstrat.

E greu să nu te îndrăgosteşte de vocea lui caldă, de vestea pe care prin muzica lui o aduce. Dincolo de exagerata tentă comercială pe care Crăciunul o îmbracă în ultimii ani, Crăciunul cu Hruşcă rămâne tradiţional, cu nuci şi mere pe masă, cu un brad proaspăt tăiat împodobit cu globuri şi decoraţiuni vechi, cu miros de sarmale în toată casa, cu colindători în prag, cu linişte în suflete.

Ajunul Crăciunului şi dimineaţa de Crăciun îmi sună la fel în colindele lui Ştefan Hruşcă. Un colindător nelipsit chiar şi după ce anii s-au scurs şi copilul pe care l-a cunoscut a crescut şi s-a mutat. Nu cred că vreodată voi reuşi să expun Crăciunul văzut prin ochii colindelor lui Hruşcă exact aşa cum îl simt. Şi acum singurul regret pe care îl am e că de pe acest album lipsesc Aseară pe-nserate, Afară ninge liniştit şi Viflaime, Viflaime. Mă voi revanşa săptămâna viitoare cu un alt album de colinde a lui Ştefan Hruşcă, iar apoi albumul care a dus la crearea blogului de Crăciun.

Ascultaţi aici în întregime Ştefan Hruşcă - Crăciunul cu Hruşcă (există şi posibilitatea de download):

Lista melodiilor de pe Ştefan Hruşcă - Crăciunul cu Hruşcă:

1. Primiti colinda?
2. Linu-i lin
3. Trei Pastori
4. Cerul si pamantul
5. Cand fost-a prunc micut Isus
6. Pe strada din Viflaim
7. Trei crai
8. Vine marea
9. Izvor, izvoras
10. Pom inramurit'
11. O, ce veste minunata!
12. Coborat-o, coborat
13. Zaurel de zaurel
14. Crestinilor noi astazi
15. Flori de mar
16. In poarta la Tarigrad
17. Deschide usa, crestine!
18. La savarsitu' lumii
19. Sus, sus, sus pe langa luna
20. Florile dalbe
21. Marut, margaritar
22. Sloboza-ne gazda-n tinda


0 RĂSPUNSURI:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...