Craciunul, Mos Craciun, Craciun, de Craciun, Colinde de Craciun 2013, Filme de Craciun 2013, Jocuri de Craciun 2013, Amintiri de Craciun, Colinde de Craciun, Colinde 2013, Colinde romanesti, Colinde straine, Colinde Stefan Hrusca, Filme de Craciun online, Planse de desenat, Imagini de colorat, Fise de desenat, Imagini de Craciun, Minunata lume Disney, Filme cu Barbie in limba romana, Desene animate cu Mos Craciun in limba romana, Desene animate de Craciun, Felicitari de Craciun

luni, noiembrie 30

PRELUATE: CELE MAI POPULARE TÂRGURI DE CRĂCIUN

Obiceiul prin care generaţiile păstrau cutia cu globuleţe de la un an la altul s-a cam demodat. Bradul nu se mai împodobeşte cu nuci şi mere, iar decoraţiunile trebuie să strălucească diferit în fiecare an. În locul lui, însă, tradiţia Târgurilor de Crăciun, organizate în toată lumea, a făcut ca Sărbătorile de Iarnă să rezoneze magic cu mult timp înainte că Moşul să coboare pe horn.  Aşadar, dacă te-ai gândit că trebuie să „ colinzi” tot oraşul pentru a cumpăra cadouri şi ornamente noi pentru brad, Târgurile de Crăciun îţi vin în ajutor. În schimb, varietatea produselor pe care o găseşti aici te va pune la grea încercare.
Cu o tradiţie mai tardivă decât în alte oraşe europene, „ Ţara lui Moş Crăciun” se va muta, timp de cinci zile, în Bucureşti. Potrivit organizatorilor, Târgul de Crăciun din acest an nu este doar un târg clasic de cadouri, ci o stare de spirit, care va recreea atmosfera magică a Crăciunului. Organizat la Palatul Copiilor, între 15 - 20 decembrie, Târgul de Cadouri promite ca împodobirea casei şi alegearea cadourilor să fie o sarcină mai uşoară în acest an. Vei putea găsi cadouri dintre cele mai diverse, de la cozonaci, jucării, suveniruri şi până la decoraţiuni realizate manual. Iar dacă nu le-ai dezvăluit celor mici cine le pune cadoul sub brad, tot aici poţi închiria un Moş Crăciun care să-i ţină distreze cât timp îţi faci cumpărăturile, pe fundal de colinde.
Dacă eşti în vizită în Sibiu înseamnă că ai început deja cumpărăturile, pentru că aici Târgul de Crăciun şi-a deschis porţile încă din 28 noiembrie. Aflat la cea de-a treia ediţie, evenimentul transformă Piaţa Mare a oraşului într-o sărbătoare, care găzduieşte peste 70 de căsuţe de lemn cu produse de sezon, dar şi specialităţi culinare sau vin fiert. De asemenea, poţi încerca şi noul patinoar deschis în aer liber, iar pentru copii, organizatorii au amenajat parcuri de distracţie şi atracţii inedite. Târgul de Crăciun din Sibiu are loc în perioadă 28 noiembrie - 26 decembrie, iar până în ultima zi vor fi organizate concerte de colinde.
În Timişoara, sărbătorile încep pe 4 decembrie, când Piaţa Victoriei îşi va aprinde oficial iluminatul de Sărbători. În acest an, evenimentul se bucură de participare internaţională, astfel încât vei putea găsi decoraţiuni realizate în Ungaria sau Austria, costume populare şi produse de artizanat, precum şi mâncăruri tradiţionale gustoase. Inaugurarea se va face cu cântec de către Fanfara Big Band, iar trupa Cargo va încânta vizitatorii cu un concert de colinde. Târgul este deschis de pe 4 decembrie şi durează până pe 11 ianuarie 2010.
Cu o istorie mai veche în organizarea festivalurilor de sezon, Braşov transformă Târgul de produse tradiţionale „Roadele Pământului” în Târg de Crăciun, dedicat tradiţiilor culinare de sărbători. Astfel, pe lângă decoraţiunile specifice vei putea degusta produse culinare desăvârşite, precum zacuscă, dulceaţa sau turtă dulce, realizate cu pasiune după reţete tradiţionale autentice, aşa cum mâncai la bunica. Dacă mai trebuie să cumperi şi câteva cadouri, căsuţele de lemn te aşteaptă în toate cele şase zile (18 - 23 decembrie) cu o varietate mare de ornamente de Crăciun, de la icoane pe lemn şi sticlă, ceramică de Corun şi până la bijuterii artizanale sau păpuşi împletite cu dibăcie.
Continuarea aici.
Poze de la deschiderea târgului de Crăciun din Piaţa Mare a Sibiului.


0 RĂSPUNSURI:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...