Craciunul, Mos Craciun, Craciun, de Craciun, Colinde de Craciun 2013, Filme de Craciun 2013, Jocuri de Craciun 2013, Amintiri de Craciun, Colinde de Craciun, Colinde 2013, Colinde romanesti, Colinde straine, Colinde Stefan Hrusca, Filme de Craciun online, Planse de desenat, Imagini de colorat, Fise de desenat, Imagini de Craciun, Minunata lume Disney, Filme cu Barbie in limba romana, Desene animate cu Mos Craciun in limba romana, Desene animate de Craciun, Felicitari de Craciun

luni, noiembrie 23

COLINDE: GHEORGHE ZAMFIR - WINTER WONDERLAND

ÎŢI MAI AMINTEŞTI CRĂCIUNUL face prezentarea câtorva dintre cele mai frumoase colinde româneşti, tradiţionale sau moderne şi colinde străine, încercând astfel să numere zilele până la Crăciun. Ieri a fost Ducu Bertzi cu un colind de pe Poveste de iarnă, album de colinde disponibil online pe cartea cu păcate: Pe podele de nuiele.
Naiul lui Gheorghe Zamfir acordă colindelor interpretate de el un farmec aparte. Recreatic şi meditativ în acelaşi timp, Gheorghe Zamfir reuşeşte să transmită emoţia Crăciunului aşa cum trebuie Crăciunul să fie. Interpretând colinde străine extrem de cunoscute, aşa cum e şi exemplu lui Winter Wonderland, colind abordat de aşa mulţi muzicieni celebri, Zamfir demonstreză încă o dată, dacă mai era nevoie că poate să transforme in aur tot ce atinge. Colinde straine într-un sunet instrumental, unde cel mai puternic instrument este indiscutabil naiul care l-a facut celebru.

Gheorghe Zamfir - Winter Wonderland

Gheorghe Zamfir izbuteşte să recreeze atmosfera originală de Crăciun, te trimite într-un spaţiu al gândurilor şi aminteşte cum nu se poate mai bine de Crăciunul de odinioră. Ar putea foarte bine să fie coloana sonoră a unui film american de Crăciun şi nu cred că cineva şi-ar da seama că acest artist trăieşte şi cunoaşte muzica aşa cum numai românii pot. Vă recomand cu căldură întregul album de colinde al lui Gheorghe Zamfir de pe care face parte şi Winter Wonderland: The Feeling of Christmas, urarea  naistului pentru "sărbători fericite!".
Sper ca şi voi să reuşiţi să trăiţi emoţia Crăciunului la intensitatea pe care versiunile colindelor lui Gheorghe Zamfir. Dacă v-am trezit interesul pentru ascultarea colindelor de Crăciun, atunci vă recomand colecţia noastră cu cele mai frumoase colinde româneşti şi colinde străine pe care le puteţi asculta online. Audiţie plăcută!
Daca doriţi o anumită colindă în viitorul apropiat pe blogul nostru de Crăciun, puteţi face propuneri pentru colinde în comentariile de la subsol.


0 RĂSPUNSURI:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...