Craciunul, Mos Craciun, Craciun, de Craciun, Colinde de Craciun 2013, Filme de Craciun 2013, Jocuri de Craciun 2013, Amintiri de Craciun, Colinde de Craciun, Colinde 2013, Colinde romanesti, Colinde straine, Colinde Stefan Hrusca, Filme de Craciun online, Planse de desenat, Imagini de colorat, Fise de desenat, Imagini de Craciun, Minunata lume Disney, Filme cu Barbie in limba romana, Desene animate cu Mos Craciun in limba romana, Desene animate de Craciun, Felicitari de Craciun

joi, decembrie 3

ORIGINEA ŞI TRADIŢIILE DE MOŞ NICOLAE: CUM SĂ TE PREGĂTEŞTI PENTRU VENIREA LUI MOŞ NICOLAE?

Cine este Moş Nicolae?

Ce trebuie să ştii şi ce trebuie să faci înainte ca Moş Nicolae să vină pe la tine cu cadouri? Cum să te pregăteşti pentru venirea lui Moş Nicolae? Înainte de a începe, un scurt istoric despre originea lui Moş Nicolae: Sfântul Nicolas s-a născut în secolul al 3-lea în Patara, din Turcia de astăzi. De-a lungul vieţii sale, Nicolas s-a făcut remarcat pentru grija lui faţă de cei necăjiţi şi pentru actele de caritate pe care le făcea: daruri şi donaţii. Devenit Episcop de Myra, Nicholas continuă acţiunile sale îndreptate spre ajutorarea copiilor, a sărmanilor. În timpul domniei lui Diocleţian, un cunoscut împărat al vremurilor, îndeosebi pentru persecuţiile asupra creştinilor, Episcopul Nicolas este trimis în exil şi încarcerat. Data morţii lui Nicolas, 6 decembrie devine ziua Sfântului Nicolae, dată la care se spune ca Nicolas continuă să ofere cadouri copiilor, tradiţie respectată de toate popoarele creştine.
În seara de 5 spre 6 decembrie a fiecărui an, copii din toată lumea îşi curăţă ghetuţele, încălţămintele, asta după ce au trimis o scrisoare către Moş, pentru ca el să ştie ce cadouri să pună în încăltămintea proaspăt curăţată. Dacă primeşti doar o nuia înseamnă că nu ai fost destul de cuminte peste an şi Moş Nicolae a considerat că trebuie să te strădui mai mult pentru la anul. De obicei cadourile lui Moş Nicolae constau în dulciuri şi jucării de mai mici dimensiuni pentru copiii buni şi ascultători, iar pentru cei mai năzdrăvani doar o nuieluşă colorată, un simbol al purtării care lasă de dorit.
Cum se scrie o scrisoare pentru Moş Nicolae?
Dacă te-ai pregătit să îi scrii Moşului, atunci încearcă să faci scrisoarea ta cât mai originală: povesteşte-i ce ai făcut peste an, cum ai ascultat de părinţi, cum ai luat note bune la şcoală, sau ai fost cuminte la grădiniţă, spune-i de serbarea pe care o pregăteşti, poate vrei să-i scrii şi o poezie care îţi place ţie mai mult. Apoi poţi să-i spui ce doreşti să îţi aducă şi de ce crezi tu că meriţi acele lucruri. La final îi mulţumeşti şi te semnezi cu numele.
Cum trimiţi scrisoarea ta lui Moş Nicolae?
Lasă rândurile tale în zona de comentarii, sau, dacă doreşti să rămână doar între tine şi Moş Nicolae, trimitele-o într-un mail cu subiectul scrisoare la itimaiamintestiEl primeşte fiecare scrisoare şi o citeşte în parte.

Poţi să îi povesteşti ce ai făcut peste an, să îl anunţi cu privire la cadoul pe care îl aştepţi, sau pur şi simplu să îi transmiţi un gând bun. Mai sunt doar 2 de zile până la Sfântul Nicolae, aşa că nu e timp de pierdut.
Mai e ceva de ştiu?
Desigur. Nu uita să te comporţi frumos şi anul viitor pentru ca Moş Nicolae să poată veni şi atunci.


0 RĂSPUNSURI:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...