Craciunul, Mos Craciun, Craciun, de Craciun, Colinde de Craciun 2013, Filme de Craciun 2013, Jocuri de Craciun 2013, Amintiri de Craciun, Colinde de Craciun, Colinde 2013, Colinde romanesti, Colinde straine, Colinde Stefan Hrusca, Filme de Craciun online, Planse de desenat, Imagini de colorat, Fise de desenat, Imagini de Craciun, Minunata lume Disney, Filme cu Barbie in limba romana, Desene animate cu Mos Craciun in limba romana, Desene animate de Craciun, Felicitari de Craciun

luni, noiembrie 15

Cine este Mos Nicolae? Istoria lui Mos Nicolae.

Cine este Mos Craciun?

Mos Nicolae, 6 decembrie
Ziua Sfantului Nicolae se serbeaza in Romania in data de 6 Decembrie, fiind cunoscuta si sub denumirea de ziua Mosului Nicolae. Copiii isi curata incaltamintea pentru ca mosul sa le puna daruri in ele. Dar de unde vine oare aceasta sarbatoare?
Sfantul Nicolae a fost unul dintre cei mai indragiti sfinti. Despre viata lui se stiu putine lucruri, dar despre faptele lui bune au ramas multe legende. Cea mai cunoscuta este aceea ca in apropierea locuintei lui statea un barbat care avea trei fiice, pe care voria sa le dea spre maritis dar fiind foarte sarac nu avea nici un fel de zestre pentru fetele sale. Se spune ca Sfantul Nicolae s-a urcat noaptea pe acoperis si a dat drumul celor trei saculeti cu galbeni pregatite pentru cele trei fete, prin hornul casei, intr-o soseta pusa la uscat. De aici a aparut obiceiul agatarii sosetelor de semineu.
Astfel, prin fapta sa, Sfantul Nicolae le-a ajutat pe cele trei fete sa-si mentina curatenia trupeasca si sa se poata casatori. La europeni, Mos Nicolae are o barba alba cu o pelerina pana la pamant.
In Anglia exista mentionari despre existenta lui Mos Nicolae inca din secolul XVII.
In America se sarbatoreste Sfantul Nicolae din secolul XIX, aceasta sarbatoare unindu-se cu sarbatoarea Craciunului. Aici, mosul poarta numele de Christmas Father.
Sfantul Nicolae se deplaseaza cu o sanie trasa de reni, dupa finlandezi acesta porneste din Laponia. Copiii americani il iubesc nu numai pe Mos Nicolae dar si pe renul care trage sania, Rudolf. Din 1930, in America, Mos Nicolae e imbracat in rosu, este jovial, este cu burtica, zambaret, dar nu si-a pierdut din elanul cu care imparte daruri pentru toti copiii cuminti.


0 RĂSPUNSURI:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...