Clatite cu spanac Retete de Craciun |
Chiar dacă s-ar putea să nu mai găseşti spanac proaspăt în piaţă, nu-ţi face griji! Vei putea prepara delicatesele pe care ţi le propunem cu spanac congelat sau conservat, care se găseşte la discreţie în marile magazine. Pe lângă faptul că sunt delicioase, reţetele noastre te vor ajuta să-ţi diversifici meniul de post.
Ingrediente clătite: 125 g făină, 100 ml apă minerală, 50 g ulei, 25 g zahăr, 10 g sare.
Ingrediente umplutură: 300 g spanac, două linguri de ulei, sare, delikat, boia.
Preparare: se amestecă ingredientele până se obţine o pastă de consistenţa unei smântâni subţiri. Se coc într-o tigaie de teflon, unsă cu ulei înainte de fiecare clătită. Spanacul se spală, se taie mai mare şi se căleşte două minute în ulei, cu sare, delikat şi boia, apoi se înăbuşă, până se înmoaie.
Se umplu foile de clătite şi se rulează fiebinţi. Se pot servi întregi sau tăiate în două. Dacă nu ţii post, poţi presăra peste umplutură caşcaval ras.
Se umplu foile de clătite şi se rulează fiebinţi. Se pot servi întregi sau tăiate în două. Dacă nu ţii post, poţi presăra peste umplutură caşcaval ras.
PONT!
Din cauza lipsei oului din compoziţie, foile de clătite se pot rupe foarte uşor şi de aceea e bine să fie puţin mai groase.
Citeste si:
0 RĂSPUNSURI:
Trimiteți un comentariu