Craciunul, Mos Craciun, Craciun, de Craciun, Colinde de Craciun 2013, Filme de Craciun 2013, Jocuri de Craciun 2013, Amintiri de Craciun, Colinde de Craciun, Colinde 2013, Colinde romanesti, Colinde straine, Colinde Stefan Hrusca, Filme de Craciun online, Planse de desenat, Imagini de colorat, Fise de desenat, Imagini de Craciun, Minunata lume Disney, Filme cu Barbie in limba romana, Desene animate cu Mos Craciun in limba romana, Desene animate de Craciun, Felicitari de Craciun

luni, noiembrie 8

Retete de Craciun: Ciocolata de casa

Prajituri de Craciun / Ciocolata de casa
Reteta recomandată de e-retete.ro.


Ingrediente:
150 ml apa
400 gr zahar
100 gr unt topit si racit
250 gr lapte praf (neindulcit)
50 gr cacao
1 esenta vanilei (sau 1 esenta rom)
alune de padure (sau alune, nuci putin prajite, migdale, stafide etc)

Mod de preparare:

Ciocolata de casa
Laptele praf il amestecam cu cacaoa si eventual il putem cerne ca sa fie mai fin.
Punem apa la fiert cu zaharul. Amestecam pana se dizolva zaharul. Cand incepe sa fiarba siropul va face o spuma alba. Din acest moment in functie de cat fierbeti siropul asa va iesi ciocolata. Daca o vreti mai moale si "cauciucoasa" faceti un sirop subtirel. Daca vreti o ciocolata faramicioasa faceti un sirop gros, ca mierea aproape. Ca sa vedeti cum e siropul luati cu o lingurita si treceti cu degetul pe spatele ei. Veti simti cat de lipicios e si care e consistenta.
* mie imi place sa fie intre, nici prea moala nici prea faramicioasa, dar am fiert putin cam mult siropul si ciocolata a iesit exact ca cea care se gasea pe vremuri in comert, doar putin mai inchisa la culoare; gustul insa e identic.
Cand siropul e gata, stingem focul si adaugam laptele praf in cateva transe, pana se omogenizeaza bine. Adaugam untul si esenta si amestecam bine.
Punem repede compozitia intr-o tava unsa cu unt si o nivelam cu dosul unei linguri pe care o inmuiem frecvent in apa rece, apoi presaram deasupra alunele. Sa le apasati sa intre bine in ciocolata.
Dupa ce s-a racit dati la frigider pana se intareste. Daca ati facut siropul subtire va trebui sa o lasati peste noapte sa se intareasca, daca insa ati facut siropul gros va dura doar 2-3 ore pana sa o puteti taia.

Pofta buna!



0 RĂSPUNSURI:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...