Reteta recomandată de bucataria.net
Ingrediente:
apa
sare 2 lingurite
carne macră de porc 1/3 kg
carne de porc picioare si parti gelatinoase
căpățână de usturoi 2 bucati
Piftie pentru Craciun (Racituri) |
Se pune la fiert carnea gelatinoasa de porc. Se adauga o lingurita de sare. Trebuie sa aveti grija sa fiarba foarte bine pentru ca altfel nu se mai incheaga. Dupa ce fierbe cam o ora si jumatate se adauga carnea care a mai ramas si se mai lasa inca atat la fiert. Veti observa ca apa se injumtateste. Dupa ce s-a terminat de fiert, se lasa la racit si apoi se dezoseaza carnea.
Usturoiul de curata si se piseaza si se adauga in zeama obtinuta de la carne.
Cat timp se raceste zeama este indicat sa o vanturati din cand in cand cu o spumiera si apoi sa o dati prin strecuratoare si o puneti in farfuriile in care se doreste sa fie pusa pfitia. Si usturoiul trebuie sa fie strecurat deoarece ii poate schimba gustul.
Peste zeama se pune carnea taiata in bucati si piftia este aproape gata. Se tine la frigider, fara a o lasa sa inghete. Dupa aproximativ 12 ore se poate servi. Nu mai este nevoie sa se adauge suplimente pentru a se inchega daca se fierbe suficient timp.
Pofta buna!
0 RĂSPUNSURI:
Trimiteți un comentariu