Craciunul, Mos Craciun, Craciun, de Craciun, Colinde de Craciun 2013, Filme de Craciun 2013, Jocuri de Craciun 2013, Amintiri de Craciun, Colinde de Craciun, Colinde 2013, Colinde romanesti, Colinde straine, Colinde Stefan Hrusca, Filme de Craciun online, Planse de desenat, Imagini de colorat, Fise de desenat, Imagini de Craciun, Minunata lume Disney, Filme cu Barbie in limba romana, Desene animate cu Mos Craciun in limba romana, Desene animate de Craciun, Felicitari de Craciun

vineri, noiembrie 26

A venit iarna! Primele ninsori din iarna lui 2010.

Iarna pune stăpânire pe nordul ţării. A nins şi încă ninge în cel puţin 11 judeţe din ţară. Cele mai afectate de ninsoare sunt judeţele din nordul României şi zonele de munte. Ninsoarea a picat vineri dimiineaţă şi la Braşov şi, cum se apropie weekendul, staţiunile de pe Valea Prahovei ar putea fi luate cu asalt de turisti.

Primul weekend cu zăpadă la munte. Cel puţin aşa susţin meteorologii, care anunţă ninsori la sfârşit de săptămână. În staţiunile din Valea Prahovei, cabanierii îşi aşteaptă deja turiştii. 

Însă ninsoarea nu aduce numai bucurii, ci şi bătăti de cap. Cei mai afectaţi de venirea iernii sunt evident şoferii care trebuie să ştie că traficul este îngreunat pe drumurile din Harghita. Circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă, din cauza ninsorilor care au început să cadă în această dimineaţă. 

Joi noapte a nins şi pe Autostrada A3, iar şoferii care nu aveau masinile echipate cu anvelope de iarnă au fost opriţi de poliţişti.

Potrivit şefului Secţiei de Drumuri Naţionale Harghita, Cătălin Romanescu,toate drumurile din judeţ sunt albe, echipajele de deszăpezire acţionând acolo unde este cazul. Pe DN 12 Băile Tuşnad-Topliţa, stratul de zăpadă de pe carosabil este cuprins între unu şi doi centimetri, iar pe restul sectoarelor de drum este cuprins între unu şi trei centimetri. 

Pe DN 13 A, care leagă Miercurea Ciuc de Odorheiu Secuiesc, în zona Homorod, un tir încărcat cu lemne şi neechipat de iarnă nu a mai putut urca panta şi îngreunează traficul. 

Şeful Poliţiei Rutiere Harghita, comisarul şef Cezar Asandei, a precizat că toată reţeaua de drumuri naţionale este patrulată de 12 echipaje de poliţie care vor fi suplimentate, dacă va fi nevoie.

Prima ninsoare din iarna lui 2010 VIDEO
 


0 RĂSPUNSURI:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...